Trijet

Katja 13. Oktober 2014
Printer-friendly version

Ko nam ostane kruh, ga tisti, ki ne mečemo nič stran, porabimo za drobtinice ali iz njega naredimo kruhove cmoke ali kaj podobnega. Naši dedki in babice so se pa z njim tudi sladkali. Ja, iz njega so naredili povsem enostavno sladico z imenom trijet, ki pa so jo morali pred vnuki spraviti na varno. Poskusite še vi!

Opis priprave

  1. Na tanko narezane rezine starega kruha na hitro popecite v pečici.
  2. Medtem segrejte vino skupaj s cimetom in sladkorjem, da se ta povsem stopi.
  3. Popečene kruhove rezine naložite na krožnik in prelijte z mlačnim vinom.
  4. Dober tek in na zdravje!

Sestavine (za 4 osebe)

  • 4 rezine starega kruha
  • 1 dl vina (rdeče ali belo) + malo vode (ni obvezno)
  • ščepec cimeta
  • sladkor po okusu

Recept je poslala: Helena N., Ljubljana

Komentarji

1. na tanko narezane rezine starega kruha (lahko tudi narezane žemlje, kajzarice...) položi v namaščen pekač
2. kruh prelij z mlekom (toliko mleka, da je lepo namočen - ne preveč)
3. po želji lahko potreseš z rozinami
4. prelij z kislo smetano v katero je vmešano eno jajce
5. pečeš cca 25 minut na 180
6. pečeno po želji posipaj s sladkorjem