Paradižnikova brusketa

Albin 2. Oktober 2014
Printer-friendly version

Hiter recept kako porabiti star kruh in ga obogatiti na italijanski način.

Opis priprave

  1. Segrejte pečico na 200°C.
  2. Paradižnike razporedite na pekač, jih polijte z balzamičnim kisom in oljem, dodajte začimbe in pecite 20 minut, da se zmehčajo.
  3. Kruh premažite z oljem in ga razporedite na pladenj ter postavite za 10 minut v ogreto pečico.
  4. Popecite slanino, zmešajte s paradižniki in razporedite po kruhu.
  5. Jajca specite in jih skupaj s peteršiljem položite na obložene kruhke.

Sestavine (za 4 osebe)

  • 750 g češnjevih paradižnikov
  • 3 jedilne žlice olja
  • 1 jedilna žlica balzamičnega kisa
  • 1 bageta
  • 300 g slanine
  • 4 jajca
  • 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja

Čas priprave s pečenjem: 30 minut